Sep 29, 2010, 11:30 PM

Пастири 

  Poetry
1184 0 23

Едно момче, развяло риза,

търкаля слънцето в тревата.

Зората, сънена, капризно

отпива глътка от росата.

Едно момиче с дълга плитка

нагазва плахо във водата -

пристъпва,  вдигнало полите

и къпе утрото в реката.

По хълма облаците слизат

след две пастирчета засмени –

едно момче със бяла риза,

момиче със очи зелени.

© Вакрилов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??