2 июн. 2009 г., 23:11

Пазаруване 

  Поэзия » Юмористическая
418 0 2

     Пазаруване

 

Човек е днес пленен

от думата "купува",

затуй и нощ, и ден

на нея той робува.

За да спряга тоз глагол

му трябва яка пачка,

а за всички женски пол

по две на всяка крачка.

За последните се знае,

че са с пръсти най-широки.

Резултатът от това е

планина ненужни стоки —

чифт обувки — десетина,

блузки всякакви — безчет,

дрехи видове — стотина,

а бельо — от цвят по пет.

Рядко сметката си правят

и изискват от мъжете

да достатъчно набавят

за сърбежа на ръцете.

Пари в жена стоят,

кат' шило у кесия,

и се нивга не броят,

щом дошли са на тепсия.

Та след крайния кантар

ще речем, че "пазарува"

произлиза от "пазар"

и "без много да умува".

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??