17 нояб. 2010 г., 21:06

Пази , Боже, сляпо да прогледа! 

  Поэзия » Любовная
2311 0 24

Приказки, песни и притчици 

за неподкастрени плитчици, 

интерпретирани 

от НеГримирана

                        (4)


Пази , Боже, сляпо да прогледа!

 

Безсънна моя нощ, добро ни утро!

Осъмнахме си пак със теб самички.

Да, знам,че бързаш. Днес за теб е утре,

но все пак пий кафе със мен, сестричко!

 

Да, запали си... Ето и уиски.

Аз ли?.. Кафенце, само за дружина.

На секс ли карам?.. Не-е-е! Дори не искам-

същински ангел с бяла перушина.

 

Да, слушам те...Ох, пак ли? Все за него!

Че той за нас не иска и да знае!

На черен дявол мигар е потребна

досадната любов на смотан ангел?

 

Остава ми да охкам безнадеждно

или със свойто „ох“ да се шегувам...

Дай, Боже, всички слепи да прогледнат

в мига, във който тръгнат да се влюбват!

 

Не! Аз за нищо днес не съжалявам

(макар че никак, сестро, не е лесно)!

Ако не хлътне ангелът  по дявол,

 как ще зачене истинската песен?

 

А тя си струва сълзичките , дето

избърсваме със тебе скришом в мрака.

Лек ден, нощ! И мерси ти за кафето!

Щом мръкне-заповядай! Ще те чакам.

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??