30 мая 2015 г., 22:08

Пчелици 

  Поэзия » Для детей
1166 1 2

Пчелици събират прашец
и правят от него медец!

Медецът блести и ухае,
защото от чудна гора е! -

Пчелиците трупат го в пити,
че има и дни мразовити,

когато цветята почиват,
венчèта и чашчици свиват -

горà спи и няма прашец -
тогава си трябва медèèèц!

 

................................................................

 

Пчелиците - тъй неуморни,
са в своя дворец и придворни,

и своята пчелна царица,
и всичките нейни дечица

с медеца вълшебен гощават,
и ѝстински се забавляват!

 

................................................................

 

Àààййй , лàкомник - търтей налèт,
от пѝтите лàпа пак мед -

на всички пчелички дотяга,
но скоро ще види тояга -

не ѝска ли да им помага,
ще бъде изгонен веднага!!!

 

................................................................

 

Тъй нижат се дни и години
и раждат се нови пчелини!

 

................................................................

 

Пчелици, жужете, жужете
и още прашец съберете!

Децата с медец нагостете
и живи и здрави бъдете!!!

© Стоян Минев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря comeon (Септември), petrova95 (Пепи Петрова),
    Andromaha (Белла )!

    Благодаря, че
    свихте, писахте и ме
    орадостихте! !
  • Лелее остави ме без думи. Поздравления за стихчето Стояне, много е сладко!
Предложения
: ??:??