18 окт. 2009 г., 06:45

Пеперуда 

  Поэзия » Любовная
785 0 2

                                     Пеперуда                    

 

 

Къде летиш безумна, пъстрокрила,

събрала цветовете на света.

Ти горда си във своята коприна,

не търсиш нито обич, ни тъга.

 

С дъха на лятото пристигаш още

и ето, че потрепва изведнъж,

разтваря се за тебе всяко цвете,

като за чакан от години дъжд.

 

И други пеперуди не признаваш вече,

сама откриваш свойта красота,

събираш аромати най-различни,

но пак една е твоята съдба.

 

Отлиташ с вятъра сега в безкрая,

забравила едно на този свят,

че любовта на пеперуда не прилича,

която да опита всеки цвят.

 

© Диана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??