11 нояб. 2009 г., 12:58

Пеперудата 

  Поэзия
615 0 1

Ето я поредната -
обречена на страдание.
Танцуваща лудия си танц
около жълтото сияние.
По голата стена пада
пърхащата ù сянка.
Черни криле - обзети
от нужда. От желание...
Желанието - това са устни,
омекнали от целуване.
Настръхнала наслада.
Изгаряне и лекуване.
Желанието на пеперудата
да умре сред жадно сияние.
Танцът ù е лудост.
И борба. И колебание.
В капана на копнежите си
крилете ù бият. Полека
сиянието се приближава -
поглъщащо и меко.
Поглъщащо. Като аромата на
прегръдката ти, на устните...
Танцувам по сетивата ти
танца на Пеперудите.

© Йоана Кирилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??