ПЕПЕРУДИ
Снежнобели пеперуди
по небето си летят.
Няма кой да ги събуди
по отъпкания път.
Е, как така хем си летят,
хем спят, хем няма кой
да ги събуди по отъпкания път?!
Нещо не се връзва този път...
Нищо, че летейки, трябва някога
да спят.
Е, аз това и казвам всеки път –
по отъпкания път няма кой да ги
събуди – не кога летят,
а когато спят.
Вижте, рекла изумяла,
пеперудата полузаспала,
денем бухалите спят,
нали така?!
Нощем пилци не сноват,
така ли е?!
А когато се събудя,
пеперудите летят!
© Кристиан Ковачев Все права защищены