25 сент. 2011 г., 22:17

Песен за Созопол 

  Поэзия » Другая
2179 0 4

Песен за Созопол

Ах, морето...

Ах, морето в мен остава

                               Иван Ненков

 

 

Ах, морето... Ах, морето

на Созопол!

И градчето старовечно -

дъх и вопъл.

 

Аполонска си обител

дни и нощи;

на светец Йоан Кръстител -

свети мощи.

 

А Орфей в Родопа слуша

песен с Тони -

над море лети, над суша

вятър гони.

 

Тук вълните галят меко

бряг поломен

и от лунната пътека

пазя спомен.

 

Не, не искам да си тръгвам

от Созопол.

Твой желая да осъмвам

дъх и вопъл! 

© Иван Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??