29 янв. 2011 г., 13:29

Песента на единака 

  Поэзия » Любовная
854 0 9

Застанал беше на скалата

вълк самотен - единак -

и пееше в мъглата

бездомна песен в надвисналия мрак.

 

Песента зовеше мен -

първичен призив притаен

в хипноза.Приседнах кротко

и го докоснах в най-дълбокото.

 

Прелях душата си в ръката,

погалих го - опитомен.

Той изпи дъха ми и сълзата,

сърцето му изтече в мен.

 

И сътворихме наша песен

в смълчания, заключен свят.

Душите ни се сляха в танц унесен -

сълза невинна в очите ти на единак.

© Румяна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??