ПЕСНИ ЗА МЕДУЗИ
Чер морето се бунтува
В полунощната прохлада,
И звездици сe палуват,
По небесната грамада.
Ето фар проблясва свети,
И скалици се шептуват,
В полузрака недозрети,
Вълнолици се вълнуват.
Кряскат чайки жълтоклюни,
Мъркат дюни песъчливи,
А сред брегове пенливи,
поотрасли водорасли,
зеленуват се кротуват.
Там по морското дънище,
Миди, охлюви, рапани,
Рибовили и калкани
Медулузи и мерлузи
Песни пеят под небето,
Славят на Нептун морето.
Тичат лодки, бягат дюни,
Скачат шарени Нептуни,
Славят морски медулузи,
Пеят песни за медузи.
© Кристиан Ковачев Все права защищены