13 авг. 2022 г., 20:19

Песничка за мокри щурчета 

  Поэзия » Пейзажная, Другая
210 2 4

Поседна август дъх да си поеме,
дъждът стогласа песничка поде,
възпява слънчогледовото време,
папуняк шарен литва. Накъде?

Посоката от Бог предначертана,
звездите са примамливи сега.
Поседна август, вече и не стана,
очаква обещаната дъга.

И слънцето изгрява, и залязва,
Луна трапеза вечер му реди,
врабчета крие в мократа си пазва
и не е онзи август отпреди.

Щурчетата му мокри са и куци,
и пресеклива стана песента.
Надпяха ги сто шарени каруци,
с които бързо идва есента.

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??