13.08.2022 г., 20:19 ч.

Песничка за мокри щурчета 

  Поезия » Пейзажна, Друга
206 2 4

Поседна август дъх да си поеме,
дъждът стогласа песничка поде,
възпява слънчогледовото време,
папуняк шарен литва. Накъде?

Посоката от Бог предначертана,
звездите са примамливи сега.
Поседна август, вече и не стана,
очаква обещаната дъга.

И слънцето изгрява, и залязва,
Луна трапеза вечер му реди,
врабчета крие в мократа си пазва
и не е онзи август отпреди.

Щурчетата му мокри са и куци,
и пресеклива стана песента.
Надпяха ги сто шарени каруци,
с които бързо идва есента.

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??