13 мая 2017 г., 10:44

Пет до пет 

  Поэзия » Философская
558 1 9



Пет до пет е цифрата, събрала
в себе си избран за мен  живот –
радости и мъки на спирала,
мигове във щур калейдоскоп.
Спомени брои незабравими,
шаржове рисува без вина,
светли мисли пренарежда в рими,
редом с думи тежки, за беда.
Ниже тя във странна броеница
годините със шарено везмо,
миг дори не спира да попита
желая  ли поредното число.
Искам или не, чрез тях мъдрее
душата ми с предречена съдба,
понесла кръста, знам, ще оцелее
след пет до пет, приела любовта.

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??