9 янв. 2020 г., 09:49  

Петък 

  Поэзия » Любовная
427 0 0

Цялата изтръпнала съм от копнежи.
Сега във петък аз не съм щастлива.
Петъкът преди за мене беше
денят, във който аз се чувствах жива.

 

Със петък свързвах толкова неща -
цигари, кафета, смях, и аз, и ти.
Сега ти липсваш; аз съм тук, но съм сама
и петъците са ми тъжни дни.

 

Цигарите стоят си неизпушени,
защото те най-сладки бяха с тебе.
И ставам всеки петък умърлушена
и мръщя се на другите колеги.

 

Кафето, с колкото и захар да го пия,
не ми е вкусно - адски ми горчи.
Горчилката и с мед не мога да убия
и за това виновникът си ти.

 

Медът преди ме караше да се червя,
защото си го слагаше в кафето.
Щипка канела, лъжичка шега
и в петък аз се влюбих неусетно.
 

© Veliyana Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??