31 мар. 2023 г., 14:15

Петък 

  Поэзия
146 0 0

Петък - скъсана огърлица,
ранена птица.

 

Петък - въртележката причинява главоболие,
умора носи ежедневното празнословие.

 

Петък - каторгата е тъмна,
но привиква се и, сякаш, се съмва.

 

Петък - не ми било съмване, обаче,
ах, сърце, ти си моето глупаче.

 

Петък - най-силно затуптяваш, щом се надяваш,
но в килията все пак оставаш.

 

Петък - ах, сърце, проклето,
не прави саможертва,
ще се превърнеш ли в жертва?

 

Петък - тази матрица е тегоба,
в реалността дебне злокоба.

 

Петък - кратък край,
сърце, имаш само миг - мечтай.

© Симона Господинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??