"ПИРОГОВ" ЗА ВЛЮБЕНИ
... понеже бях припаднал от Любов
по тебе нейде из квартал "Обеля",
откараха ме спешно в "Пирогов"
и ще съм тук – до другата неделя.
Сестричките са адски мили с мен.
Самият Господ сякаш ми ги прати?
И вливат ми три бирички на ден! –
през гъвкавите свои абокати.
Със доктора играхме сантасе.
Довърших го на табла и гюлбара.
И вместо мене, взе да го тресе! –
накъсах му престилката с хастара.
Десертът днес бе масленка със крем.
А мене благи мисли ме човъркат –
кликни ми в скапания GSM?
Или ела на свиждане в четвъртък?
Не ми носѝ бонбонките "Merci"! –
ще си ги хапнем идната неделя.
Когато Бог за Обич ме спаси! –
из твоите прегръдки във "Обеля".
15 април 2023 г.
гр. София, 17, 40 ч.
© Валери Станков Все права защищены