4 июн. 2012 г., 09:30

Писар 

  Поэзия » Другая
525 0 0

'' ... и сложил бронята тежка,

верен на крал, на кралица,
ни топ, офицер - просто пешка,

потеклото на просяк, душата на рицар!

 

... и тръгнал към чуждата крепост
с копие тъпо и брадва без дръжка,

в ръцете умора, в очите свирепост -
да доказва смелост тъй мъжка!

..........

... и ето битката свършва за него,

стрела във гърдите, шурна кръвта му,
клепачи притваря, помръдва се леко -
едва се задъхва и чезне гласът му! ''

...........

... и днес разсъждавам може би в грешка,

че е смело да бъдеш с душата на рицар,

а над мене кралете поглеждат с надсмешка:
'' Аз съм ти Бога, а ти си ми писар... ''

 

 

 




© Никола Борисов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??