23 мар. 2010 г., 16:01

Писмата ти до мен 

  Поэзия » Любовная
881 0 2

Писмата ти до мен

 

Писмата ти до мен са капки,

с които поливам цветята в душата си,

за да не загине споменът.

 

Писмата ти до мен са игли,

в които вдявам конците на опрощението

и съшивам съдраното от теб желание.

 

Писмата ти до мен са вярата,

убита и възкръснала по редовете им.

… и пръстите, целунали хартията

… и сълзите, зацапали мастилото.

 

О, колко святи са ми те!

Безбройни нощи вече препокривам

следите от горещите ти длани,

оставени по още парещите листи.

 

Прогонвам музите,

прегръщам самота –

да бъда с теб, във твоите писма.

 

Писмата ти до мен са музика,

китарни струни чувам отдалеч.

 

Писмата ти до мен,

о, аз нещастница!

Не ги изпращаш веч!

 

© Красиана Милева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??