Писмо до стрина Пена
Мила моя, стрино Пено,
ще ти кажа откровено,
чудиш се къде се дянах –
ми, и аз Европа хванах!
От къде пари съм взела? –
Най-напред се справих с Геле!
Бързо сложих му рогата
и го пратих във гората!
Тъй де, убедих го, Пича,
че на млад елен прилича.
Той щастлив с тях се премени
и офейка без проблеми!
Виж с децата беше сложно,
но не беше невъзможно –
с малко хитрост, ги продадох,
(вярно, евтинко ги дадох).
После в Нета – ала, бала,
в профил, в гръб, в анфас и цяла,
с малко фотошоп и хъс,
отговор получих бърз:
„Уеуе-е-е, целуа Мона Уиза!
Скоро ще ти пратя виза,
А и знаци финикийски...
(пишеше ми на английски) –
Поуудех по твоя хъс,
Твоя погуед, твоя... анфас,
Чакам те със буйна страс,
Само двама – ти и аз“!
Хич не чаках чек и хопа,
се запътих към Европа
и след месец, или два,
срещнах моята мечта!
Ала нещичко познато
Зърнах в тялото космато
и осанка на вампир –
беше моят... Драгомир!
Та ти думам, стрино Пено
пак се хванах за зелено!
Ни за здраве, ни за цер
става тоз „зелен хайвер“!
© Ваня Иванова Все права защищены
Да си жива и да те има!!!