14 нояб. 2019 г., 11:43

Писмо до Татко! 

  Поэзия » Другая
438 0 1


P.S. Честит 50-годишен юбилей!
14.11.2019

 

 

Тринадесет години писма ти изпращах..
С адрес неизвестен бе домът ти нов.
И всеки път писмата се връщаха-
Не стигаха до теб пълни с любов.

 

И тези години някак бързо отминаха...
Купчина писма във вкъщи събрах...
И днес пак пощальоните минаха-
Поредно писмо връчих на тях.

 

Те с тъга в очите ме гледаха,
Без марка пращах и това писмо...
Но бързо писмото в чантата скриваха,
Вярвайки силно, че вършат добро.

 

Но тъжно.. писмо до теб не стигаше.
В друг свят премести се ти.
Може би някак от там ме виждаше,
Но растях далеч от твоите очи.

 

Навярно си вече с коси побелели,
Петдесет години днес навършваше ти...
Би бил млад за ръце омалели,
Не можа да бъдеш с нас до старини.

 

И сигурно пак цигара запалил,
Поредно писмо очакваш от мен..
Навярно от чакане вече забравил -
Твоят адрес за нас е забранен.

 

Но писмото изпратих - без марка, без адрес..
Съжалявам, че не стигна за празника ти днес.

 

Далеч от очите, но завинаги в сърцето! Честит 50-годишен Юбилей!

© Донна Илиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Съпреживях. Тя болката пътува
    примесена със спомени и дъжд
    в очите. И когато ги сънуваме
    изглежда утрото по-малко тъжно...
Предложения
: ??:??