9 авг. 2023 г., 09:06

Писмо от идещата есен 

  Поэзия
180 1 2

ПИСМО ОТ ИДЕЩАТА ЕСЕН

 

... връзва паякът хамаци на бодил, леска и клен –

есента ми праща знаци, стара севда – бди над мен,

облаците мъкнат прежда – значи дълго ще вали,

бавна светлинка се сцежда през гевгир като че ли,

вятър в близката кория свири на дудук с дайре,

 

хълта – сякаш нож в кания, мракът в кривото дере,

нощ приижда, ден отхожда, в черната дрезгавина

сякаш в люлка свидна рожба люля бледната луна,

вече знам какво ме чака! – звездното небе чета,

с паячето във хамака ще си спим до пролетта...

 

9 август 2018 г.

гр. Варна, 20, 55 ч.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??