14 апр. 2012 г., 20:31

Пловдив 

  Поэзия
526 0 0

Пловдив

 

Ти създаден си отколе

в равното тракийско поле,

още в древни времена

от юначни племена.

 

В много битки оцелял,

ти запазил си се цял,

днес красавец  си мечтан  

и  от всекиго  желан.

 

С паметник на Бунарджика,

в чест и слава на войника,

ти си символът народен

за  живота днес свободен. 

 

Люлка някога си бил,

българщина съхранил

и до  днес си ти потаен,

романтичен и незнаен!

 

С причудливите тепета

и реката през средата,

ти оставаш град един,

винаги за нас любим!

 

                   2012г.      SRG

 

 

 

© Стойко Георгиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??