Пловдив
Ти създаден си отколе
в равното тракийско поле,
още в древни времена
от юначни племена.
В много битки оцелял,
ти запазил си се цял,
днес красавец си мечтан
и от всекиго желан.
С паметник на Бунарджика,
в чест и слава на войника,
ти си символът народен
за живота днес свободен.
Люлка някога си бил,
българщина съхранил
и до днес си ти потаен,
романтичен и незнаен!
С причудливите тепета
и реката през средата,
ти оставаш град един,
винаги за нас любим!
2012г. SRG
© Стойко Георгиев Всички права запазени