23 нояб. 2010 г., 22:01

По-добрата надежда 

  Поэзия » Другая
1044 0 26

 

Много ми е страшно след надеждата.

По-добре е хич ако я няма.

По-добре е да не ме поглежда – 

нищо, че ме прави по-голяма

 

и ми е по мярка ореолът ù,

сякаш е венец от бели мисли,

и ми е достатъчна  – доколкото

да намеря синичко мънисто,

 

да го втъкна в кичурче разрoшено,

òпако над миглите разпуснато.

По-добре е безнадеждност, лошата,

вместо да наливам празно в пусто.

 

По-добре е... Страшна е надеждата,

купила за без пари душата ти.

Много ми е кръпка-две разнежване.

По-добре да понеса разпятие.

 

 ("Педя нощ")

 

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??