30 апр. 2016 г., 21:15

По-добри 

  Поэзия » Философская
520 1 6

Дали със гневни думи ще успеем
да променим за миг света?
Дали с иронията ще осмеем
недъзите в човешката душа?

Ще можем ли със сила да принудим
да грее слънцето в захлас,
щом сянката не смеем да прокудим
протегнала ръце в несвяст.

Когато сме вторачени в трескАта,
заседнала във чуждите очи,
то виждаме ли в нас гредата,
залостила сърцето без мечти.

Оплакващи погубената младост,
проклинащи жестоката съдба,
забравяме, че изворът за радост
бълбука само в светлата душа.

Надраснали човешката природа,
изхвърлили днес помислите зли,
насочили обратно телескопа,
дано да станем... хора по-добри!

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??