По могилите расте
бъзе и коприва.
Лятото и младостта
бързо си отиват.
Във копривата лежат
зайци и фазани.
Зайците - на оня свят -
са нещо изтървано.
Ловък бях - на този свят
много зайци хванах,
ала и за оня свят
много ми остават.
Милички, на оня свят
с радост ще ви гоня,
че от този занаят
няма по-достоен.
Но дали на този свят
ще ме извините,
и, че тук ви изтървах,
ще ми го простите!?
© Ангел Чортов Все права защищены