27 июн. 2024 г., 07:42

По пътя 25 

  Поэзия
103 0 0

         П О П Ъ Т Я 2 5

 

За идеята как да се пише,

много автори са говорили,

аз знам само,че без намесата Свише,

напразни са всичките спорове.

 

Написаното трябва да е подплатено,

а не надъхано само с мерак,

с който да подскача патетично и вдъхновено

по бялата нива в плитка бразда.

 

Дори за Миналото да пишеш,

трябва да съзираш следите му в бъдещ ракурс,

в Настоящето да усещаш отминалото му дишане,

перото,за да отстоява посоката и верния курс.

 

30.05.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??