23 июн. 2011 г., 00:19

По закона на птиците 

  Поэзия » Философская
850 0 4

ЗА ПТИЦИТЕ И ГНЕЗДАТА

Не свиват птиците гнезда в калта,
а търсят място по дърветата високи,
там  снасят  крехките си яйчица
на сигурност от вятър без посоки.

Над тях трептят  безброй листа
и  радват им се облаците бели,
излюпени  под  силна  светлина,
поемат полет  истински и смели.

Не свиват птиците гнезда в калта
и своите малки не рискуват
на  диви зверове да са храна,
а с полета си радост да рисуват.

© Лидия Сиркавара Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??