На С.
Мраморен гроб е сърцето ми,
пробито от кървав кинжал.
Ръждиви сълзи по лицето ми
се сливат със грешната кал.
Глупава гордост и шепа мечти –
смачкани и миризливи –
надежда, която в очите блести
от няколко малки текили.
Животът е кръчма последна,
в която намираш ме ти,
но после след дума надменна
си тръгваш, минаваш, мълчиш.
Предаваш се – Толкова жалко! –
Борбата изгуби сега,
но аз ще съм силна безкрайно
и няма да спра на ръба.
Ти падаш, това е нормално,
очаквах да стане така,
но мойто сърце е от мрамор
и аз побеждавам света.
© Кат Все права защищены