В белите ми дробове нахлува
зимата, като ледено острие.
По тялото ми мраз пътува -
Мамка му, студено е!
Тротоатът е замръзнала пързалка,
пукат и дърветата от студ -
По улиците, гледка жалка,
аз, мразът и още някой луд...
Мозъкът ми е измръзнало яйце
и какво ли умно ще излюпи?
Май, че нищо, в стачка е, не ще,
и дотук със редовете тъпи!...
11.01.2024.
© Георги Каменов Все права защищены