7 апр. 2021 г., 00:41

Под арката на триумфална пролет... 

  Поэзия » Любовная
741 1 2

Под арката на триумфална пролет,

обкичена с ухаещи цветя,

очаквам да пристигнеш ти сред полет

на хилядите пеещи ята.

 

Крилете ти, ефирните, от юг

при мене ще те доведат с любов.

И ето те, с усмивка, ти си тук.

Към мен пристъпваш и светът е нов.

 

Пред мен сияе благият ти лик

и мигом ти подавам топла длан.

Усилва се небесният светлик

и обичта е истина, не блян.

 

Любима моя, с мен ела и ти

ще чувстваш сбъдването на мечти.

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??