Под купола небесен,
духът ми
с красотата се венча.
Свидетели им бяха
пълната луна
и слънцето
на изгрева безбрежен.
Природата ликуваше!
Духът ми сякаш разтопен
във облаци далечни плуваше,
а красотата редом с мен
отново тържествуваше!
30 януари 2000
Алфонс
© Емил Янчев Все права защищены