16 апр. 2018 г., 15:11

Подай ми ръка... 

  Поэзия » Другая
847 1 0

Подай ми ръка...

В Свята и Велика сряда

Юда предал е Христос.

Само за тридесет сребърника даже.

Днес отново е сряда.

Някой отново предава

приятел даже нито за грош.

До вчера приятели много.

Днес нито един.

Какво случва се о, Боже?

С какво, кого нараних?

Подскажи ми някак си Боже!

Подай ми ръка!

Може би аз не разбирам!

Че зла съм и неблагодарна.

Навярно е така.

Щом всеки бяга.

Мълчи, не иска ръка да протяга.

Моля се на Теб Боже!

Прости за грешките мой!

Моля Те подай ми ръка !

Не ме оставяй сама!

Свеждам глава пред Теб,

падам дори на колене!

Днес във Велика сряда,

молитва отправям към Теб!

Моля Те, опрости греховете ми

и очисти ме от всяка неправда.

Дай ми нова надежда!

Дай ми ново начало.

Моля Те, прости ми и ми помогни!

Вярвам в Теб, Боже! Амин!

 

© С. П. Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Великден »

13 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??