22 дек. 2009 г., 21:38

Подайте ръка 

  Поэзия
1123 0 1

Момиче поиска огън

и вече оставаше спомен.

Пали отровата упорито,

а изглеждаше толкова свито.

 

Момчето прободе ръка

със спринцовка – не една.

Търсеше помощ от всеки,

ала вече тънеше во веки.

 

Дете надига вече чашка,

насам-натам се лашка.

Отровата пропива тялото,

загива, горкото, цялото.

 

Но има изход, има.

Те са просто деца.

Подайте им само ръка -

избавете ги от смъртта.

 

Хората виждат това,

жал им става тогава,

и да помогнат така

решават те веднага.


 

                                               Любовта силно призовава,

който разбира – ръка им подава.

И всички сме за едно –

да постигнем това добро.

 

И има изход, има.

Те са просто деца.

Отговорът не е лошота,

а се крие в любовта.

 

*      *       *

 

Животът не е игра,

трябва да се вярва в любовта.

Децата молят с насълзени очи.

Как самоунищожават си личи.

 

Хора, разберете тяхната тъга.

Усмихнете се и сторете добрина.

Ще ви се върне стократно,

дори да ги прегърнете за кратко.

 

И, вие, вече отчаяни родители,

покажете на всичките зрители:

обичта безгранична към децата си,

дръжте ги здраво в сърцата си.

 

 

И всичко ще се оправи,

децата ще са живи и здрави.

Само гледайте право напред

и не допускайте живот без ред.

 

*          *           *

 

Децата чакат с очи милостиви,

а вие обичате ги – личи ви.

Направете бързо добрина,

застанете на колене пред любовта.

 

Защото децата очакват от вас

доброто да видят - усмивка в захлас.

Обгърнете ги с майчина топлота

и оставете спомена в самота.

 

Защото има изход, има!

Те са просто деца...

Отговорът не е лошота,

а е: Вярвай в Любовта!

© Силвия Стамова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Да има любов,да има!Дай,Боже!Много хубав стих,поздрави!Светли празници!
Предложения
: ??:??