Момиче поиска огън
и вече оставаше спомен.
Пали отровата упорито,
а изглеждаше толкова свито.
Момчето прободе ръка
със спринцовка – не една.
Търсеше помощ от всеки,
ала вече тънеше во веки.
Дете надига вече чашка,
насам-натам се лашка.
Отровата пропива тялото,
загива, горкото, цялото.
Но има изход, има.
Те са просто деца.
Подайте им само ръка -
избавете ги от смъртта.
Хората виждат това,
жал им става тогава,
и да помогнат така
решават те веднага.
Любовта силно призовава,
който разбира – ръка им подава.
И всички сме за едно –
да постигнем това добро.
И има изход, има.
Те са просто деца.
Отговорът не е лошота,
а се крие в любовта.
* * *
Животът не е игра,
трябва да се вярва в любовта.
Децата молят с насълзени очи.
Как самоунищожават си личи.
Хора, разберете тяхната тъга.
Усмихнете се и сторете добрина.
Ще ви се върне стократно,
дори да ги прегърнете за кратко.
И, вие, вече отчаяни родители,
покажете на всичките зрители:
обичта безгранична към децата си,
дръжте ги здраво в сърцата си.
И всичко ще се оправи,
децата ще са живи и здрави.
Само гледайте право напред
и не допускайте живот без ред.
* * *
Децата чакат с очи милостиви,
а вие обичате ги – личи ви.
Направете бързо добрина,
застанете на колене пред любовта.
Защото децата очакват от вас
доброто да видят - усмивка в захлас.
Обгърнете ги с майчина топлота
и оставете спомена в самота.
Защото има изход, има!
Те са просто деца...
Отговорът не е лошота,
а е: Вярвай в Любовта!
© Силвия Стамова All rights reserved.