Дядо Коледа се спря -
до вратата се подпря.
Вече всичко опакова.
Вън го чака шейна нова.
Знае, няма да се спи
и от винцето отпи.
До елхата се реди,
някой да го надари
с цветен, шарен дар и него –
може би конструктор „Лего“?
Или пък една ютия,
в стара, дървена кутия?
Цяла нощ пътува той,
носи дарове безброй:
кукли, кранове, совалки,
нови книги и дрънкалки.
Най-накрая уморен,
спря се тъжен покрай мен –
да му посветя римушка,
нещо да му подаря наужким!
© Bo Boteva Все права защищены