24 янв. 2024 г., 07:02

Подаръкът на джина 

  Поэзия » Философская
155 0 0

Понякога за благодарност, или наказание,

сбъдват боговете нашите желания,
ала без да мислим в бързината,
вместо задоволство, викаме бедата.

 

И така отдавна алчен господар
oт джин получил най-безценен дар,
щом докосне нещо с дясната ръка
в злато да превръща всичко на света.

 

Ала веднъж със свойта десница
на сина си малък ударил плесница -
детето за нещо се провинило.
В миг след плесника тo се вкаменило.

 

И наместо живо,  дишащо дете,
статуя от злато държал във ръце.


Във живота вярната посока
ще открием щом преглътнем урока.

© Таня Гулериа Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??