28 апр. 2023 г., 15:17

Поетът на Варна 

  Поэзия
189 4 3

ПОЕТЪТ НА ВАРНА

 

... навярно някой ден – като умра,

за мен ще ръсят врели-некипели –

че съм живял без пукната пара

и че в града за присмех са ме взели.

 

Че някак твърде всуе съм градил

и съм живял във Слоновите кули,

тъй не дочакал своя див април,

съм изгорял във пещите на юлий.

 

Щастливец – своя римен пирует

доде въртя във Варненския залив,

със указа на Варненския кмет

и мене за Поет са ме признали.

 

Че пиша цял ден стихчета с курсив –

жив паметник на Седмата си пейка,

и само аз ще знам! – дали съм жив? –

или отдавна вече съм офейкал.

 

С последната си риза на гърба

и аз ще литна някой ден съм Рая.

Поет на Варна? – глупава Съдба,

която никога не ви желая.

 

26 април 2023 г.

гр. Варна, 19, 40 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Надпис на камък в древната Асирия, Валюше, мисля че е от IV век пр. н. е., гласи: "Страшни времена настанаха! Всеки пише, никой не чете!"
    Нещо да се е променило?
  • Поздравявам те Валери, не като "жив паметник на Седмата си пейка", а като стойностен поет, за който се радвам, че е получил признанието "Поет на Варна" "със указа на Варненския кмет"!👍🥰
  • Много пишещи се пръкнаха, а четящите стават кът.
Предложения
: ??:??