Както си вървял през гробища унесен,
един човек внезапно, стреснат спрял...
Наострил слух: "Ми, да – музика и песен!
Истина!"...Огледал се и онемял...
Приближил и гледа – голяма веселба,
доволни и щастливи хора пеят...
Сащисан слял се с хорската тълпа,
а някои във транс благоговеят!
Дръпнал настрани един гробар с въпроса:
"Бе, хора... 'ква е тая веселба?
Музика, усмивки, песните – защо са?
По християнски, хич не е това!"
Обяснява му, развеселен, гробаря:
" От пътната полиция на КАТ
погребваме служител...и разбрали
шофьори искат почит да му отдадат!"
И след малко, весело с ръката махва:
"Това, тук, нищо не е – ами, вчера!...
Що хора' и ръченици се играха ...
ми, песни...думи нямам да намера!...
Данъчен инспектор изпратихме от НАП...
'твааа, ряпа да ядат, конкурсите на " Мис"!...
На, кръст – почти изля се половина град!
Седем пъти го погребвахме – на бис!!!"
© Pepi Petrova Все права защищены