13 сент. 2021 г., 15:30  

Погрешен чип 

  Поэзия » Другая
421 4 7

ПОГРЕШЕН ЧИП

 

Навярно от различна сплав

решил е Бог да ме направи –

да бъде нравът ми чепат,

в душата ми да пее славей.

Да виждам чудни цветове –

което другите не могат,

и да се лутам в светове –

подвластни на любов и огън.

Животът е непредвидим –

каквото пожелах – се случи –

но не в жадувания миг.

Безцелният триумф е скучен.

И плащам всичко по цени,

които са непоносими.

Аз май че вече се смирих –

след купища ранени рими.

И повече не ща да знам

как плачат есенни невени,

да приютявам непознат,

след който тишината стене,

от всеки вик да ме боли,

за лодки да съм сетен пристан,

дъждът каквото прошепти –

дарявам го на друг наивник.

Дано когато пак решиш –

от кал да ме направиш, Боже,

и този път да не сгрешиш –

и ме дариш с дебела кожа.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??