Пожарът-Живот
Блести заревото на пожарите,
влудяващо блеят агнета в кошарите -
в очите им - пурпурни клади -
застинал кадър в душите им млади.
Както тях чакам - смъртник обречен -
скитник, безмерно самотен, извечен,
с поглед опърлен от жежкия Огън -
статистът - в първи дубъл на „СБогом!”.
Жаждата луда в съсек погива -
Факелът капе - гледците промива
и виждам последното Пладне -
сякаш съм агне - обречена Нему,
…………………….сякаш съм агне.
Ренета Първанова
© Ренета Първанова Все права защищены