Пожелах си любов
Пожелах си любов,
но не от онази
която всичко в тебе изгаря.
Пожелах си любов-
нежен лъч,в този студ
душата самотна да сгрява.
Пожелах си любов,
която не иска, а дава.
Пожелах си любов,
която не покрива
всичко с поквара.
Пожелах си любов,
като капка роса,
любовта всеки ден
за нов живот да разтваря.
Пожелах си любов-
като ангел, криле да ми дава.
Пожелах си любов...
чрез, която всички други
аз да забравя.
Пожелах си любов...
И ето я!
Вперила поглед в мен.
Стои и ме гледа на прага.
Пожелах си любов...
Иван Стоянов
© Иван Стоянов Все права защищены