12.02.2022 г., 13:33 ч.

Пожелах си любов 

  Поезия » Любовна
532 0 0

Пожелах си любов 

 

Пожелах си любов, 

но не от онази

която всичко в тебе изгаря.

Пожелах си любов-

нежен лъч,в този студ

душата самотна да сгрява.

Пожелах си любов,

която не иска, а дава. 

Пожелах си любов, 

която не покрива

всичко с поквара. 

Пожелах си любов,

като капка роса,

любовта всеки ден

за нов живот да разтваря.

Пожелах си любов-

като ангел, криле да ми дава. 

Пожелах си любов...

чрез, която всички други

аз да забравя. 

Пожелах си любов...

И ето я!

Вперила поглед в мен. 

Стои и ме гледа на прага. 

Пожелах си любов...

 

Иван Стоянов

© Иван Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??