Във всяко пожелание
витае нотка на измама.
Защо ли влагаме старание?
Щом искреността я няма.
Дали е утрото добро,
когато е в едните думи.
Къде ли виждаме живот -
щом липсва друго помежду ни.
Приятен ли ще е денят,
цветята, ако в мислите остават?
Без да им усетим аромата
и ръката, която ги дарява.
Какво ли е приятна вечер?
Защо ли и нощта да бъде лека?
Звучи ми като раздяла вече
със думи, отпращащи човека.
И само на чебурашка песента
може да ни отговори - какво е
да искаш ежедневно топлина,
да се раждаш отново и отново.
Да има смисъл в пожеланието,
отделяйки от своето време,
да отдадеш на някого вниманието,
преди по пътя си да поемеш.
Vacuum
© Влади Мир Все права защищены
Успех!