10 авг. 2019 г., 10:33  

Покрив на света 

  Поэзия » Философская
833 0 0

Звездите пак изгряха на балкона

Лъчите им докоснаха земята

И всяка живинка притихнала в неговата зона

Че време е за театъра разбраха.

 

Вървя нагоре път да си проправя

Отваря ми се взора, боже мой

Откривам, че небето сякаш се отваря

И с всяка крачка се множи тоз звезден брой.

 

Душата ми е спокойна и лекува

А пулсът ми се леко повиши

Щом виждам как природата лудува

А уж всичко си е легнало да спи.

 

Луната се е облещила,  като кокона

Показвайки ми свойта красота

А всичко живо се подготвя за купона

На другата половина на света.

© Hristo Hristov Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??