Вярвах в Теб - но не бях покръстен...
Ала чувах ги твоите слова.
Дори не знаех как да свивам пръсти.
Ала има ли значение това?
Всъщност нищо не е толкова сложно :
Ти си в мене - и съм те открил.
Аз съм кръстен... Аз вече съм Божий.
Ала не че преди не съм бил.
Ти познаваш душата ми - отвътре.
И намерил съм в Тебе покой.
Знай - ще следвам пътя ти твърдо.
От началото и до края съм твой.
Много пъти, знам, мен си ме измъквал -
от една гарантирана смърт.
Аз отдавна пред нея съм претръпнал.
Ала Ти си в моята гръд.
Да - преди пренебрегвах словата ти.
Ала те приех - и те чух.
Имам грехове. Както и недостатъци.
Но съм твой - по сърце и дух.
© Стефан Янев Все права защищены