5 авг. 2021 г., 07:15

Политически цирк 

  Поэзия
293 2 7

В неукротените редици

на политическия цирк:

брашно продават го за трици,

печалба триците без риск.

 

Голяма глупост, по-голяма

и алчност жадна за пари,

и политическа измама

народът пак ще го гори.

 

Уж нов е, ала твърде стар е

изтъркан празничен елит

и после рядката попара

ще сърбаме и ще сме квит.

 

Уж коня бял, но се износи

цветът преди да е изгрял,

потичат спрените въпроси

в следизборна обилна кал.

 

Преди да се сродят, все вият

за кокала осиротял

и след подялбата им ние

ще теглим до девети вал.

 

На изборите пак сгрешили,

но при такова потекло,

че нови дрехи са ушили

за тях, за нас ново тегло.

 

И царят гол, но колко царя

мечтаят днес да са на власт

и салтанатът се повтаря:

растат лъжите в пласт след пласт.

 

Достойните властта не иска,

не са от неин интерес

и с интереси ни притиска

до утре, вчера, още днес.

 

Така си е, без власт не може,

но малко по удобна... Как

тогава как ще хване ножа

и по-големият черпак?

© Милена Френкева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??