Безкрайно евтино излиза
да се разхождам из Париж.
Да не поглеждам Мона Лиза,
а да си трупам за престиж
парфюми, чанти, тоалети
на Диор, Шанел или Витон!
Да пия вечер в кабарета
бутилки няколко Шандон!
А денем, в лодчица по Сена
да хапвам телешко филе,
с колежка - гъвкава хиена,
с красива рокля на Фере!
Да й дарявам хилядарка
на всеки час - за всеки миг,
а тя да ми е господарка,
да ме налага със камшик!
Да смуча - пури на балкона
в хотел за няколко евра,
а щом привърши Периньона
да си поръчвам на мига...
Безкрайно евтино излиза
да харча вашите пари!
Уж да погледна Мона Лиза,
а да върлувам из Париж!
Юри
Йовев
Ноември
2020 г.
© Yuri Yovev Все права защищены
Ако беше политичка
и те срещнех на Пигал,
щях да ти предложа всичко!
Да та купя скъп парцал!
Само кинти ще ми вземеш,
ти си свестен политик!
Към битака - ще поемеш
да си купиш нещо шик!