24 дек. 2023 г., 22:57

Поредно чудо 

  Поэзия
575 1 1

 

В Силистра днес се целиха в Христос.
Със фойерверки палнаха небето.
Кога роден е Юда – друг въпрос...
Тя - радостта, се чувства със сърцето.

 

Бодлива тел опасва Витлеем.
Рождението в смърт се задушава.
Дори и без пари ще предадем...
Убийства, катастрофи и забрава....

 

Гърми светът, оплетен във лъжи.
Предателите вече управляват.
Камбаната не пее, а дрънчи,
защото и звукът се задушава...

 

Той, въпреки това, ще се роди!
Ще иска изкупление за всеки.
По пътя – кал и жажда за пари,
с Юдеи пълни – всичките пътеки.

 

Мирише на барут и на провал.
От всеки гръм се ражда пак заблуда.
В метафорите няма идеал,
а Юда е признат за ново чудо...

 

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??