ПОСЛАНИЕ
В този ден безкрайно дълъг,
бързоходен като миг,
напоен от сладка мъка
и горчива красота.
В свободата си подвластен,
във властта си – без крила,
като песен безпрепятствен
и заключен с катинар,
през проблемите се взирам –
търся път към светлина...
Невъзможно е да тръгна,
без това да го предам –
на вървящите след мене
и на техните деца,
на които днес се раждат
и зачеват се нощес:
Чуйте, идващи след мене –
грешници пред вас сме ний,
без надеждата за Рай.
В идолите се кълняхме
и отрекохме Христос.
Тъй без вяра ний живяхме
и ограбени до край
пред Голгота се видяхме
със заслужения кръст,
че в разпятие живяхме,
но не вдигнахме очи
към Небето да погледнем.
Милостив е Бога наш.
обещава Възкресение
на погребани души.
Бдят за вашето спасение
Отец, Син и Дух Свети,
но за чистите души.
Чуйте, бъдно поколение!
Слушайте ме до един!
Чуйте Свято откровение:
Бог ще ви спаси! Амин!
© Стойна Димова Все права защищены
Отново прекрасно послание! Благодаря!